Η Πελοπόννησος αποτελεί τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγό περιοχή της Ελλάδας, με την Αχαΐα να κατέχει εξέχουσα θέση στις στατιστικές. Το ήπιο μεσογειακό της κλίμα σε συγκερασμό με τις εδαφικές συνθήκες, έχουν καταστήσει την Αχαΐα παραδοσιακή οινοπαραγωγό περιοχή.
Περισσότερα από 20.000 στρέμματα αμπελώνων καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα από τους συνεταιριστές παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αχαΐας, αποτελώντας την αποκλειστική πηγή πρώτης ύλης (σταφυλιών) για την οινοποίηση.
Η Πατραϊκή, διαθέτοντας σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και εφαρμόζοντας τις πλέον προηγμένες μεθόδους καλλιέργειας και επεξεργασίας, οινοποιεί παραδοσιακές ποικιλίες σταφυλιών που ευδοκιμούν αποκλειστικά στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, όπως ο Ροδίτης και οι γνωστές ποικιλίες Μαυροδάφνη και Μοσχάτο. Από τις τελευταίες παράγονται οι διεθνώς γνωστοί και πολυβραβευμένοι επιδόρπιοι οίνοι με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, Μαυροδάφνη Πατρών και Μοσχάτο Πατρών.